فواید سیر برای سلامتی

فواید سیر برای سلامتی

فواید ثابت شده سیر برای سلامتی
بگذار غذا داروی تو باشد و دارو غذای تو باشد.

اینها کلمات معروف بقراط، پزشک یونان باستان هستند که بعنوان پدر طب غربی شناخته شده است. در واقع، بقراط سیر را برای درمان انواع بیماری ها تجویز می کرد. علم مدرن نیز، اخیراً بسیاری از این اثرات مفید سلامتی را تأیید کرده است. 
امروزه، سیر (Allium sativum)، به طور گسترده ای به عنوان طعم دهنده در آشپزی استفاده می شود. در این مطلب، چندین مزیت سلامتی سیر که توسط تحقیقات انسانی تایید شده، آورده شده است.

 

 

- سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی است. این گیاه، گیاهی از خانواده آلیوم یا پیازها است و ارتباط نزدیکی با پیاز، موسیر و تره دارد. به هر بخش از پیاز سیر یک حبه می گویند و حدود 10 تا 20 حبه در یک سیر کامل وجود دارد. سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد می کند و به دلیل بوی تند و طعم لذیذی که دارد، یک ماده محبوب در آشپزی اکثر نقاط جهان است. با این حال، در طول تاریخ باستان، استفاده اصلی از سیر به دلیل خواص سلامتی و دارویی آن بوده و استفاده از آن، توسط بسیاری از تمدن‌های بزرگ، از جمله مصریان، بابلی‌ها، یونانی‌ها، رومی‌ها و چینی‌ها به خوبی ثابت شده است. دانشمندان اکنون می دانند که بیشتر فواید این گیاه برای سلامتی ناشی از ترکیبات گوگردی است که هنگام خرد کردن، له کردن یا جویدن یک حبه سیر خود را نشان می دهند و معروف ترین آنها نیز آلیسین می باشد. باید بدانیم که آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که تنها برای مدت کوتاهی پس از بریدن یا له کردن سیر پدید می آید. در ساختار سیر، ترکیبات دیگری که ممکن است در مزایای سلامتی آن نقش بالقوه ای داشته باشند، عبارتند از: دی آلیل دی سولفید و اس آلیل سیستئین. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه، از دستگاه گوارش وارد بدن انسان شده و در سراسر بدن حرکت می کند و در آنجا اثرات بیولوژیکی قوی خود را اعمال می کند.
- سیر یک ماده غذایی بسیار مغذی است و کالری بسیار کمی دارد. این ماده غذایی، یکی از مواد فوق العاده مغذی است.
یک حبه (3 گرم) سیر خام حاوی:
منگنز: 2% از ارزش روزانه 
ویتامین ب6: 2% از ارزش روزانه
ویتامین ث: 1% از ارزش روزانه
سلنیوم: 1٪ از  ارزش روزانه
فیبر: 0.06 گرم
مقادیر مناسبی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین ب1
4.5 کالری، 0.2 گرم پروتئین و 1 گرم کربوهیدرات 

 

 

 

سیر ،همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی مختلف یا در واقع حاوی اندکی از تقریباً همه چیزهایی است که بدن نیاز دارد.
- سیر می تواند با برخی بیماری ها، از جمله سرماخوردگی مبارزه کند. شاید به این دلیل است که مکمل های سیر اغلب، به عنوان تقویت کننده عملکرد سیستم ایمنی شناخته شده اند. یک مطالعه بزرگ ۱۲ هفته‌ای نشان داد که مصرف روزانه مکمل سیر در مقایسه با دارونما، تعداد سرماخوردگی‌ها را تا ۶۳ درصد کاهش می‌دهد. بعلاوه، میانگین طول مدت علائم سرماخوردگی نیز 70 درصد، از 5 روز در گروه مصرف کننده دارونما به تنها 1.5 روز در گروه  مصرف کننده سیر کاهش می یابد. مطالعه دیگری نشان داد که دوز بالای عصاره سیر(2.56 گرم در روز) تعداد روزهای ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را تا 61 درصد کاهش می دهد. با این حال، یک بررسی نیز، به این نتیجه رسید که شواهد کافی نیست و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. علیرغم فقدان شواهد قوی، در هنگام سرماخوردگی، افزودن سیر به رژیم غذایی  ارزش امتحان کردن را دارد
-  ترکیبات فعال موجود در سیر می توانند فشار خون را کاهش دهند. بیماری های قلبی و عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی بزرگترین قاتل انسان ها در جهان هستند. فشار خون بالا یا پرفشاری خون نیز، یکی از مهم ترین محرک های این بیماری ها هستند. مطالعات انسانی نشان داده است که مکمل های سیر تاثیر قابل توجهی بر کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا دارند. در یک مطالعه، 600 تا 1500 میلی گرم عصاره سیر فرآوری شده، به اندازه داروی آتنولول در کاهش فشار خون در یک دوره 24 هفته ای مؤثر بود. البته، در استفاده از مکمل سیر به این منظور، دوز مکمل باید نسبتاً بالا باشد تا اثرات مطلوب را در پی داشته باشد. این مقدار مورد نیاز، معادل حدود چهار حبه سیر در روز است.
- سیر سطح کلسترول بدن را بهبود می بخشد، که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. این ماده غذایی، می تواند کلسترول تام و LDL را کاهش دهد. برای کسانی که کلسترول بالایی دارند، به نظر می‌رسد مکمل‌های سیر کلسترول کل و یا LDL را حدود 10 تا 15 درصد کاهش می‌دهند. با نگاهی خاص به کلسترول LDL ("بد") و HDL ("خوب")، به نظر می رسد سیر LDL را کاهش می دهد، اما تأثیر قابل اعتمادی بر HDL ندارد. سطوح بالای تری گلیسیرید، نیز یکی دیگر از عوامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی است، اما به نظر می رسد، سیر هیچ اثر قابل توجهی بر سطح تری گلیسیرید ندارد.
- سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند. می دانیم که آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد به تسریع روند پیری کمک می کند. این اده غذایی، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های محافظتی بدن در برابر آسیب اکسیداتیو حمایت می کنند. ثابت شده است که دوزهای بالای مکمل های سیر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در انسان شده و به این ترتیب، استرس اکسیداتیو را در افراد مبتلا به فشار خون بالا به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. اثرات ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون در کنار خواص آنتی اکسیدانی، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مغزی رایج مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل را نیز کاهش دهد.
- سیر ممکن است به انسان کمک کند که طولانی تر زندگی کند. به طور کلی، اثبات اثرات بالقوه سیر بر طول عمر انسان، اساساً غیرممکن است. اما با توجه به اثرات مفید آن، بر روی عوامل خطر مهم مانند فشار خون و... منطقی است که بگوییم سیر می تواند به افزایش طول عمر انسان کمک کند. این واقعیت، که سیر می تواند با بیماری های عفونی مبارزه کند، نیز عامل مهمی در این ادعا است، زیرا بسیاری از بیماری های عفونی علل شایع مرگ و میر به ویژه در افراد مسن یا افراد دارای سیستم ایمنی ناکارآمد هستند. 
- عملکرد ورزشی انسان نیز، ممکن است با استفاده از مکمل های سیر بهبود یابد. در زمان های گذشته، سیر یکی از اولین مواد "افزایش دهنده عملکرد" بود و غالبا، به طور سنتی در فرهنگ های باستانی برای کاهش خستگی و افزایش ظرفیت کاری کارگران استفاده می شد. مهمتر از همه، اینکه این ماده غذایی، به ورزشکاران المپیک در یونان باستان نیز داده می شد. مطالعات جوندگان در راستای اثبات این ادعا نشان داده که سیر به عملکرد ورزشی آنها کمک می کند، اما مطالعات انسانی بسیار کمی در این زمینه انجام شده است. افراد مبتلا به بیماری قلبی که به مدت 6 هفته روغن سیر مصرف کردند، 12 درصد کاهش در اوج ضربان قلب و افزایش ظرفیت ورزش داشتند. با این حال، مطالعه ای بر روی 9 دوچرخه سوار رقابتی هیچ مزیتی برای اثبات این ادعا پیدا نکرد. مطالعات دیگری نیز نشان می دهد که خستگی ناشی از ورزش ممکن است با سیر کاهش یابد.
- خوردن سیر، ممکن است به سم زدایی فلزات سنگین در بدن کمک کند. در دوزهای بالا، نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر از آسیب اندامی ناشی از سمیت فلزات سنگین محافظت می کند. یک مطالعه چهار هفته ای بر روی کارمندان کارخانه باتری خودرو که بیش از حد در معرض سرب قرار گرفته بودند، نشان داد که سیر سطوح سرب در خون آنها را 19 درصد کاهش می دهد. همچنین بسیاری از علائم بالینی سمیت، از جمله سردرد و فشار خون را تقریبا از بین می برد. مصرف روزانه سه دوز سیر، حتی از داروی دی پنی سیلامین، در کاهش علائم ناشی از این نوع مسومیت، موثرتر است.
- سیر ممکن است سلامت استخوان ها را بهبود بخشد. هیچ مطالعه انسانی اثرات سیر بر تحلیل استخوان را اندازه گیری نکرده است. با این حال، مطالعات جوندگان در این زمینه نشان داده است که سیر می تواند از دست دادن استخوان را با افزایش استروژن در زنان به حداقل برساند. یک مطالعه در زنان یائسه نشان داد که دوز روزانه عصاره سیر خشک (معادل 2 گرم سیر خام) به طور قابل توجهی کمبود استروژن را کاهش می دهد. این مطالعه نشان می دهد که این مکمل ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت استخوان در زنان داشته باشد. غذاهایی مانند سیر و پیاز نیز، ممکن است اثرات مفیدی بر آرتروز داشته باشند.
- سیر به راحتی در رژیم غذایی افراد گنجانده می شود و طعمی کاملاً خوشمزه دارد. این مورد، برای سلامتی مفید نیست، اما همچنان مهم است. سیر بسیار آسان در رژیم غذایی فعلی هر فردی گنجانده می شود.کاربرد آن، بیشتر در پخت غذاهای خوش طعم، به ویژه سوپ ها و سس ها است. طعم قوی سیر همچنین می تواند به دستور العمل های بی مزه طعم و بوی مطبوعی بدهد.

 

 

عوارض کم ناشی از مصرف سیر
سیر، این ماده غذایی مغذی و بسیارمفید، به اشکال مختلفی وجود دارد، از حبه کامل و خمیرهای صاف گرفته تا پودرها و مکمل هایی مانند عصاره سیر و روغن سیر. با این حال، به خاطر داشته باشید که سیر عوارضی مانند بوی بد دهان را ایجاد می کند. همچنین، می تواند باعث ایجاد حساسیت های حاد یا مزمن در برخی افراد نیز شود. لازم به ذکر است که اگر فردی اختلال خونریزی داشته باشد یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کند، قبل از افزایش مصرف سیر باید با پزشک خود صحبت کند. روش معمول استفاده از سیر این است که چند حبه سیر تازه را با پرس سیر فشار داده، سپس، با روغن زیتون خالص و کمی نمک مخلوط شود. این مخلوط، یک پانسمان سالم و فوق العاده رضایت بخش است.

 

تاریخچه استفاده از سیر
هزاران سال است که سیر در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. سوابق نشان می دهد که سیر در زمان ساخت اهرام جیزه در حدود 5000 سال پیش نیز مورد استفاده قرار می گرفته است. بقراط، پزشک یونان باستان (حدود 460-370 قبل از میلاد)، "پدر طب غربی"، سیر را برای طیف وسیعی از شرایط و بیماری ها تجویز می کرد. بقراط استفاده از سیر را برای درمان مشکلات تنفسی، انگل ها، هضم ضعیف و خستگی ترویج داد. در گذشته، به ورزشکاران اصلی المپیک در یونان باستان نیز برای "افزایش عملکرد" سیر داده می شد. سیر، از مصر باستان به تمدن های پیشرفته باستانی دره سند (پاکستان و غرب هند امروزی) گسترش یافت و از آنجا به چین راه یافت. به گفته کارشناسان در باغ کیو، مرکز عالی گیاه شناسی سلطنتی انگلستان، مردم هند باستان برای خواص درمانی سیر ارزش زیادی قائل بودند و فکر می کردند که سیر می تواند یک ماده تقویت کننده جنسی باشد. مردم طبقات بالا، از خوردن سیر اجتناب می‌کردند. زیرا بوی تند آن را تحقیر می‌کردند اما راهبان، بیوه‌ها، نوجوانان و کسانی که نذر کرده بودند یا روزه‌دار بودند، نمی‌توانستند سیر را به دلیل خاصیت محرک آن بخورند. در طول تاریخ در خاورمیانه، شرق آسیا و نپال، سیر برای درمان برونشیت، فشار خون بالا، سل، اختلالات کبدی، اسهال خونی، نفخ، قولنج، کرم های روده، روماتیسم، تب، دیابت و ... استفاده شده است. اکنون می دانیم که فرانسوی ها، اسپانیایی ها و پرتغالی ها سیر را وارد دنیای جدید کردند.
یک مطالعه منتشر شده در مجله Food and Chemical Toxicology، هشدار داد که حرارت دادن کوتاه مدت اثرات ضد التهابی عصاره سیر خام تازه را کاهش می دهد که ممکن است برای برخی از افرادی که طعم و یا بوی سیر تازه را دوست ندارند یا نمی توانند تحمل کنند، مشکل ساز باشد.

 

فواید درمانی بالقوه مصرف سیر

خطر ابتلا به سرطان ریه
بر اساس مطالعه ای در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های استان جیانگ سو، افرادی که حداقل دو بار در هفته در طول دوره مطالعه 7 ساله سیر خام می خوردند، 44 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند. محققان نوشتند: "ارتباط محافظتی بین مصرف سیر خام و سرطان ریه با الگوی دوز-پاسخ مشاهده شد، که نشان می دهد سیر ممکن است به طور بالقوه به عنوان یک عامل پیشگیری کننده شیمیایی سرطان ریه عمل کند."

 

سرطان مغز
ترکیبات ارگانو-گوگردی موجود در سیر در از بین بردن سلول‌های گلیوبلاستوما، نوعی تومور مرگبار مغز، موثر شناخته شده‌اند. دکتر Ray Swapan، گفت: « تحقیقات در این زمینه، وعده بزرگ ترکیبات گیاهی را به عنوان داروی طبیعی برای کنترل رشد بدخیم سلول‌های تومور مغز انسان نشان می‌دهد. 

 

آرتروز هیپ
گروهی از محققان دانشگاهی گزارش دادند، زنانی که رژیم غذایی آنها سرشار از سبزیجات آلیوم بود، سطوح پایین تری از این آرتروز را داشتند. نمونه هایی از سبزیجات آلیوم عبارتند از سیر، تره فرنگی، موسیر، پیاز و راکیو. یافته‌های آنها نه تنها تأثیر احتمالی رژیم غذایی بر نتایج آرتروز را برجسته می‌کند، بلکه پتانسیل استفاده از ترکیبات موجود در سیر را برای درمان‌ این بیماری نشان می‌دهد.

 

آنتی بیوتیک قوی
بر اساس مطالعه ای که در مجله شیمی درمانی ضد میکروبی منتشر شد، دی آلیل سولفید، ترکیبی در سیر، 100 برابر بیشتر از دو آنتی بیوتیک محبوب در مبارزه با باکتری کمپیلوباکتر موثر بود. باکتری کمپیلوباکتر، یکی از شایع ترین علل عفونت های روده ای است.

 

محافظت از قلب
محققان دریافتند دی آلیل تری سولفید، جزء روغن سیر، به محافظت از قلب در طی عمل جراحی قلب و پس از حمله قلبی کمک می کند. آنها همچنین معتقدند دی آلیل تری سولفید، می تواند به عنوان درمانی برای نارسایی قلبی استفاده شود. نشان داده شده است که گاز سولفید هیدروژن، از قلب در برابر آسیب محافظت می کند. با این حال، یک ترکیب فرار است و ارائه آن به عنوان درمان دشوار است.

 

کلسترول بالا و فشار خون بالا
محققان به این نتیجه رسیدند که مکمل عصاره سیر پروفایل چربی خون را بهبود می بخشد، پتانسیل آنتی اکسیدانی خون را تقویت می کند و باعث کاهش قابل توجه فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می شود. همچنین منجر به کاهش سطح محصول اکسیداسیون (MDA) در نمونه های خون می شود. به عبارت دیگر، مکمل های عصاره سیر باعث کاهش کلسترول بالا و همچنین فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون می شود. 

 

سرطان پروستات
محققان نتیجه گرفتند: "مصرف سبزیجات آلیوم، به ویژه مصرف سیر، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است." 

 

آسیب کبدی ناشی از الکل
آسیب کبدی ناشی از مصرف الکل، به دلیل مصرف بیش از حد طولانی مدت نوشیدنی های الکلی ایجاد می شود. دانشمندان تایید کردند که دی آلیل دی سولفید (DADS)، یک ترکیب ارگانوسولفور مشتق شده از سیر، به محافظت در برابر آسیب کبدی ناشی از اتانول کمک می کند.

 

زایمان زودرس 

عفونت های میکروبی در دوران بارداری، خطر زایمان زودرس را در زنان افزایش می دهند. دانشمندان بخش اپیدمیولوژی، موسسه بهداشت عمومی نروژ، تأثیر غذاها بر عفونت های ضد میکروبی و خطر زایمان زودرس را بررسی کردند. سرانجام، نتیجه گرفتند که مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات ضد میکروبی و پرو بیوتیک ممکن است برای کاهش خطر ابتلا به PTD خود به خود مهم باشد. به طور خاص، سیر، با خطر کمتر ابتلا به PTD همراه بود.

 

 

ترجمه و تالیف: حدیثه سقاتپه

 

References:
https://www.healthline.com
https://www.medicalnewstoday.com


برچسب ها :
  • اشتراک گذاری :